Trio Martinot is een nieuw trio dat in 2014 werd opgericht.

Het trio bestaat uit Feyona van Iersel (viool), Christina Kellenberger (cello) en Martijn Smits (piano), een drietal ervaren musici die zowel solistisch, in kamermuziekverband en als orkestmusicus hun sporen verdiend hebben. Ze kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij allen studeerden. Het trio onderscheidt zich door het vertellen van verhalen. Verhalen mét maar ook over de muziek die ten gehore wordt gebracht. Het drietal neemt je mee op een tijdreis en tegelijk zwerven zij door de hoofden en gedachtenwerelden van de gespeelde componisten. Middels poëzie, brieven en historische en musicologische feiten brengen zij het tijdgewricht in beeld en plaatsen zij de componist in het volle licht.  

Maar bovenal maakt het drietal natuurlijk prachtige muziek waar het in de hoofdzaak om gaat natuurlijk. Het bereiken van hun toehoorders door zich passioneel en intensin de muziek te storten is het mooiste wat er voor hen bestaat op een podium en bereiken bij de concerten.

Repertoire

Trio Martinot heeft inmiddels heel wat prachtig repertoire opgebouwd.

oa: Beethoven's variaties op een thema "Ich bin der Schneider Kakadu, Schumann's Phantasiestücke opus 88, Dvórâk's Dumky Trio Opus 90, Rachmaninov's Trio élégiaque in g-Moll, Arensky's  Pianotrio Opus 3 en Schostakovitsch's Trio nr 2 Opus 67 in e-Moll.

Op 11/09/2015 maakten Trio Martinot deel uit van een concert in de kleine zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam.Verder gaven zij veel huisconcerten en Verzorgden zij lunchconcerten op verscheidene locaties. Ook traden zij op in het Betty Asfalt Complex en in Splendor Amsterdam met Zandtekenares Gerrie Hondius. Het daaropvolgende seizoen in 2018 verzorgde Trio Martinot een concert samen met de Kleinkunst zangeres Mylou Frencken. Prachtige arrangementen van Nederlandse kleinkunst liederen lieten zij maken door de componist/arrangeur Wijnand van Klaveren.

In augustus 2019 treden zij wederom op met de Kleinkunstzangeres Mylou Frencken tijdens de Lindegrachtconcerten te Alkmaar.

In 2016 was Trio Martinot te horen in het radioprogramma Kunststof op NPO radio1 en twee maal, in 2017 en 2018 traden zij op in het life radio programma Opium op NPO radio 4.

 

Pianotrio’s zijn er voor fijnproevers:  Elke zichzelf respecterende componist schreef er wel een compositie voor.  

 

Praktische informatie

Wanneer u interesse heeft om dit pianotrio te vragen voor een gelegenheid als bijvoorbeeld een huisconcert,  feestelijke opening van een bedrijf of als muzikale aankleding bij een lezing, dan kunt u contact opnemen met mij of met de pianist van het trio.

Wat de kosten zijn van ons trio kan dan per e-mail of telefonisch worden overlegd. U kunt ook ons hieronder een bericht achterlaten. We komen zo snel mogelijk op terug.

 Wij kijken ernaar uit om voor u een warm en bijzonder pianotrio concert te verzorgen.

 

Vragen over TRIO MARTINOT? Stuur ons een bericht

Naam *
Naam
#preFooter { display: none; }