Feyona is geboren in 1973 te Goes en groeide op in Eindhoven. Ze komt uit een muzikaal nest.

Haar keuze voor de viool werd al vroeg geïnspireerd door alle snaarinstrumenten die zij hoorde in huis. Haar beide ouders zijn violist en haar oudere broer ging al vroeg cello spelen. Feyona besloot op haar 7e jaar om met vioolles te beginnen. De eerste lessen bij haar moeder maar na een jaar bleek het verstandiger om haar vioollessen bij een andere docent te gaan volgen.

Al gauw vormde ze met haar ouders en broer een strijkkwartet om bij feestelijke gelegenheden van de familie  te kunnen spelen. Vanaf haar 10e jaar speelde Feyona in allerlei ensembles waaronder een pianotrio en in jeugdorkesten. Op haar 18e jaar ging Feyona naar de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens studeerde zij 3 jaar aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht  bij Lex Korff de Gidts en behaalde haar eerste fase diploma (docerend musicus) in 1999. Zij werd toegelaten in Amsterdam voor de tweede fase opleiding en studeerde nog twee jaar bij de Hongaarse docent Istvan Parkanyï, primaris van het toenmalig Orlando Kwartet en momenteel van het Parkanyï Kwartet.

In 2001 behaalde zij haar diploma tweede fase (Master) aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij volgde verscheidene masterclasses bij o.a. Franco Gulli, Thomas Brandis en Thomas Zehetmair.

Feyona’s motivatie en inspiratie om les te geven werd al vroeg positief beïnvloed door haar beide ouders die veel les gaven aan zowel kinderen als volwassenen. Tijdens haar conservatorium jaren begon ze al met het lesgeven aan kinderen. 

Feyona heeft een grote voorliefde voor het spelen van kamermuziek.  In 2000 vormde zij een ensemble met studiegenoten aan het conservatorium waarmee ze de concertserie “Het Debuut” won en vervolgens optrad in allerlei belangrijke zalen in Nederland waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Zij speelden later nog een paar keer  in het Concertgebouw met dit ensemble, genaamd  Het Sweelinckensemble. Verder speelde Feyona in kamerorkest en kamermuziek bezettingen  op festivals en andere concertgelegenheden in  Nederland,  België, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Feyona als jong muzikant (1977)

Feyona als jong muzikant (1977)

Zo gaf zij in de zomer van 2011 met haar broer en schoonzus een kamermuziekconcert in Siena op een wijngoed van een van de meest fortuinlijke vrouwen van heel Italië.

Sinds de laatste twee jaar van haar studie remplaceerde Feyona bij gerenommeerde orkesten in Nederland zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tegenwoordig richt ze zich ook veel op Jazz muziek en andere lichte genres en speelt regelmatig bij het unieke pop Jazz orkest van Nederland, het Metropole Orkest. Zij trad met hen op in binnen en buitenland met o.a. artiesten als de legendarische gitarist uit de V.S. John Scofield, de Amerikaanse zangeres Chaka Khan , de in razend tempo opkomende band uit New York,Snarky Puppy en met de zangeres Tori Amos. Met deze laatste ging zij op tournee naar Brussel, Londen en Berlijn. Ook trad zij op met het Metropole Orkest in Hamburg en München met de zanger met de  prachtige gouden stem Gregory Porter.

Momenteel vormt Feyona een duo met de pianist Martijn Smits waarmee zij tevens een pianotrio heeft. Trio Martinot 

Feyona met haar pianist Martijn Smits tijdens  de repetitie voor een tuinconcert 

Feyona met haar pianist Martijn Smits tijdens  de repetitie voor een tuinconcert 

#preFooter { display: none; }